A legújabb esküvői divat Budapesten: a fogékszer

Fogékszerek

Ha az igényes megjelenés kerül szóba, akkor az ápolt, fehér fogak nélkülözhetetlennek bizonyulnak ehhez. Különösen igaz ez az ember életének egyik legfontosabb napján, az esküvőn.  Nem csak esztétikai okok miatt lényeges ez, hanem ami ennél sokkal fontosabb, a magabiztosság semmihez sem fogható érzésének apropóján is. Napjainkban már arra is lehetős nyílik, hogy a klasszikus értelemben vett ékszerektől némileg eltérő, de annál bájosabb és divatosabb megoldást válasszunk fogaink ékesítésére. Nem más ez, mint a fogékszer, amelyet a frontfogakon szoktak a nők viselni. Az Orlando Collection esküvői ruhaszalon a 2000-es évek közepén kezdte ajánlai ügyfeleinek ezt a lehetőséget, melyet sokan megfogadtak és utólag kiváló döntésnek ítélték. Segítségével egyrészt a mosolyra terelhető a figyelem, másrészt egyfajta pimasz báj érhető el.

Kevés egyszerűbb fogászati beavatkozás létezik, mint a fogékszer felhelyezése. A különféle méretben és anyagból készült kis ékszereket a szakember a felső frontfogakra ragasztja fel egy speciális ragasztó segítségével. Rendszerint az fogak oldalsó részére, vagy közepére kerülnek a kis kövek, odafigyelve arra, hogy a rágás során ne legyenek útban. Mielőtt azonban megtörténne a felhelyezés, nagyon fontos meggyőződni arról, hogy a választott fog fogzománca teljesen ép. Továbbá javasolni szokták, hogy csak a fehér, vagy fehérített fogakkal rendelkezők válasszák a fogékszerek előnyeit, hiszen ha nem éppen vonzóak a frontfogak, akkor egy ilyen kis figyelemfelkeltő ékszer akár a megjelenésre is negatív hatással lehet. Ilyen esetben érdemes először az esztétikai fogászat kínálta lehetőségek mellett dönteni.

Sokan attól tartanak, hogy a fogékszer károsíthatja a fogzománcot, ez azonban korántsem így van. Garantálható, hogy a kis ékszertől semmilyen kárt nem szenvednek el a fogak, ráadásul annak eltávolítása is minden gond nélkül megoldható. A trendek változnak, és előfordulhat, hogy a megváltozott ízlés, vagy például a munkahelyi megjelenés követelményei miatt már nem kívánatos a fogékszer. Ilyenkor célszerű szintén felkeresni a szakembert, ugyanis speciális anyaggal lehet csak tökéletesen eltávolítani a ragasztónyomokat a fogról.

Fogékszer ragasztó

Az fogékszer felhelyezésén gondolkodók gyakran érdeklődnek az iránt, hogy mivel történik a rögzítés. A fogorvos ehhez nem mást használ, mint az esztétikus tömések ragasztásakor alkalmazott anyagot. A hasonlóság azonban szinte csak ennyi a többi fogászati beavatkozással, ugyanis jó hír, hogy a fogékszer felragasztása nem jár semmilyen fájdalommal. Pont úgy, mint a fog előkészítése, ugyanis a tökéletes tapadás érdekében erre szükség van. A szakember a fog lapos felületét megtisztítja, majd teljesen megszárítja. Miután a ragasztóval felhelyezésre került az ékszer a kívánt helyre, következhet a polimerizációs lámpa, mely gondoskodik a ragasztó tökéletes megszilárdulásáról.

A fogorvos különös figyelmet fordít mind a fogfelület előkészítésére, mind a ragasztásra, s ezek garantálják, hogy akár egy éven keresztül is stabilan maradjon az ékszer. Ennek érdekében azonban célszerű az étkezésekre odafigyelni. Bár a legtöbb étel és ital nincsen hatással az ékszerre, és a ragasztót sem oldják, viszont egy-egy keményebb falat, például étcsokoládé kihívás elé állíthatja az érintett területet. Érdemes az ilyen alapanyagokkal óvatosabban bánni, vagy másik foggal harapni azokat. Maga a fogékszer egyébként gyorsan megszokható, mindössze néhány napig érdekes érzés, aztán teljesen természetessé válik. További tudnivaló, hogy a fogmosás sem oldja a ragasztót, tehát a szájhigiéniára való odafigyelés ékszerviseléssel se maradjon el.

Fogékszer árak Budapest- a felhelyezés ára

Fogékszer gyanánt a legtöbben a kisebb, egyszerűbb darabokat választják, ezek ugyanis nem túl feltűnőek, mégis tökéletesen betöltik a nekik szánt szerepet. Ezt javasolja az Orlando Collection szalon is, főleg esküvő esetén. A diszkrét mesterséges csiszolt kövek elérhető árkategóriát képviselnek, s felhelyezéssel együtt már 20-25 ezer forintos áron magunkénak tudhatjuk az igényes kis kiegészítőt. A gyémántszínű kis köveken túl azonban számos egyéb lehetőség létezik. Az egyedi fogékszerek készülhetnek aranyból, de a manapság nagyon divatosnak számító Swarovski-kristályos változat is beszerezhető, természetesen az előzőeknél jóval borsosabb áron. Luxus ide vagy oda, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyémántszínű kis kövek mellett döntenek a legtöbben, méghozzá belőlük akár többet is felhelyeztetnek a frontfogakra mérettől függően. Akik méretesebb fogakkal rendelkeznek, számukra érdemes a fogékszert is ennek megfelelően megválasztani, ám a klasszikus típusok esetében így sem kell komoly összegekre számítani. Mivel mindössze 15-20 perces fogorvosi közreműködésről van szó, így a szakember munkadíja sem jelent megterhelő kiadást. Mivel egy teljesen külsőleg elvégzett ragasztásról van szó, a szürkehályog műtét utáni látás gyógyulását nem befolyásolja.

A rendszerint nők által választott, igényes kis kövek kiválóan mutatnak a frontfogakon, és felhívják a figyelmet a mosoly szépségére, melynek főként akkor van nagy jelentősége, amikor sokat kell mosolyogni, mint az esküvő napján. “A divatos kiegészítő különlegessé teheti a megjelenést, és olyan vonzó bájt kölcsönöz az egész arcnak, amelynek előnyeit garantáltan érezhetik a mindennapokban a fogékszert viselők” – írja az Orlando Collection divatlap.